Home » Sınav Soruları » Modül Değerlendirme » Elektrik Elektronik Ve Ölçme Dersi Temel Elektrik Devreleri Modülü Modül Değerlendirme Sınavıdır.

Elektrik Elektronik Ve Ölçme Dersi Temel Elektrik Devreleri Modülü Modül Değerlendirme Sınavıdır.

Elektrik Elektronik Ve Ölçme Dersi Temel Elektrik Devreleri Modülü Modül Değerlendirme Sınavıdır.

SORULAR


1. Aldığı elektrik enerjisini diğer enerjilere dönüştüren devre elemanına ne denir.

A) Üreteç    B) Alıcı     C) Sigorta    D) Direnç      E) İletken

2. Devreye kumanda eden devre elemanına ……….. veya ………… denir. Boşluklara sırasıyla hangi ifadeler gelmelidir?

A) Kontaktör / Refkontak     B) Sigorta / Direnç    C) Anahtar / Buton

D) Üreteç / Alıcı        E) Zil / Numaratör

3. Devrenin elektriksel güvenliğini sağlayan devre elemanına ne denir.

A) Üreteç     B) Alıcı      C) Sigorta     D) Direnç      E) İletken

4. Alıcının çalıştığı devre çeşitine. ne denir.

A) Açık  Devre       B) Kapalı Devre     C) Kısa Devre

D) Sabit Devre      E) Dirençli Devre

5. Buton sürekli olarak elektrik devresine enerji vermeye yarar.

A) Doğru                               B) Yanlış

6. Şekil a’da A anahtarı kapatılırsa oluşan devre çeşidi nedir?

A) Açık devre                        B) Kısa devre         C) Kapalı devre

D) Dirençsiz devre                                 E) Hiçbiri

7. Şekil a’da B anahtarı kapatılırsa oluşan devre çeşidi nedir?

A) Açık devre  B) Kısa devre  C) Kapalı devre  D) Uzun devre  E) Hiçbiri

8. Şekil a’da A ve B anahtarı kapatılırsa oluşan devre çeşidi nedir?

A) Açık devre B) Uzun devre C) Kapalı devre D) Kısa devre E) Hiçbiri

9. Anahtar ve sigortanın yerleri değiştirilerek yapılacak devre bağlantısı, devrenin çalışmasını etkiler.

A) Doğru                               B) Yanlış

10. Büyük akımlara kumanda eden anahtarlara ne denir.

A) Şalter  B) Buton C) Sigorta D) Direnç  E) Anahtar

11. Tesisat şemalarında tek hat şemasına ne denir?

A) Açık Şema         B) Kapalı Şema      C) Teknik Şema

D) Dirençli Şema     E) Anahtarlı Şema

12. Tesisatta elektrik devresini, alıcı ile kumanda araçları ile birlikte gösteren iletken dolaşım şemasına ne denir?

A) Açık Şema         B) Kapalı Şema      C) Teknik Şema

D) Dirençli Şema    E) Anahtarlı Şema

13. Yukarıdaki şemada 1 nulu buton hangi zil veya zilleri çalıştırır?

A) 1- 2    B) 1- 3    C) 1- 4    D) 1- 5    E) 5- 6

 

14. Yukarıdaki şemada 3 nulu buton hangi zil veya zilleri çalıştırır?

A) 1-2     B) 2-3     C) 4-5     D) 5-6     E) 2- 6

 

15. Yukarıdaki şemada 6 nulu zili hangi buton veya butonlar çalıştırır?

A) 1-2     B) 2-3     C) 4-5     D) 3-4     E) 1- 5

16. Bir lambayı veya bir grup lambayı aynı anda, aynı yerden yakıp söndürmeye yarayan anahtarlara ne denir?

A) Adi Anahtar                      B) Vaviyen Anahtar

C) Komütatör Anahtar           D) Buton                E) Priz

17. İki ayrı lamba veya iki lamba grubuna bir yerden aynı anda veya ayrı zamanlarda kumanda etmeye yarayan anahtar çeşitine ne denir?

A) Adi Anahtar                      B) Vaviyen Anahtar

C) Komütatör Anahtar           D) Buton                E) Priz

18. Bir lambayı veya bir grup lambayı (alıcıyı) iki ayrı yerden aynı zamanda veya farklı zamanlarda yakıp söndüren anahtar çeşitine ne denir?

A) Adi Anahtar                      B) Vaviyen Anahtar

C) Komütatör Anahtar           D) Buton                E) Priz

19. Flouresant lambaya duy görevi yapan elemana ne denir?

A) Starter     B) Balast      C) Soket      D) iletken       E) Armatür

20. Vaviyen anahtar orta ucuna nötr bağlanmalıdır.

A) Doğru                               B) Yanlış

CEVAPLAR

 

  1. B
  2. C
  3. C
  4. B
  5. B
  6. C
  7. A
  8. D
  9. B
  10. A
  11. A
  12. B
  13. C
  14. E
  15. D
  16. A
  17. C
  18. B
  19. C
  20. B

Gelen arama terimleri:


3 thoughts on “Elektrik Elektronik Ve Ölçme Dersi Temel Elektrik Devreleri Modülü Modül Değerlendirme Sınavıdır.

  1. baver dedi ki:

    ewet

  2. semiha dedi ki:

    nerden buldunuz cins cins soruları hiç bir soru güzel değil

  3. Fatih nazlım dedi ki:

    Slm

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

*

RSS Öğretmenler Odası-Forumlar

  • Google Play Muallim Uygulaması
    Sevgili meslektaşlarım. Uzun süredir üzerinde uğraştığım, işimizi bir nebze olsun kolaylaştıracağını düşündüğüm "muallim" adlı programımı google pl...
  • mobilya ic mek.bölümü işletmelerde beceri eğit. yıllık plan
    merha arkadaslar mobilya ic mek.bölümü işletmelerde beceri eğit. yıllık plan olan hocalarım var mı..yardeımcı olursanız sevinirim
  • Excel Öğretmen Not Defteri 1.4
    Not Defteri öğretmenler için excelde hazırlanmış, öğretmenlerin not işlemlerini kendi bilgisayarlarında yapabilecekleri,  yapılması gereken işlemleri kolaylaştırmayı hedefleyen, uzun süren çalışmal...
  • özel hizmet tazmınatı oranı
    mrb arkadaslar bu yıl eylulde atandım okul memuru bugun ozel hızmet tazmınat oranımın yanlıs yazıldıgını soyledı bu oran 122 dıye gosterılmıs oysa 117 olması gerekıyormus dogru mu soyluyor sızce ne...

RSS Mesleki Gelişim Dersi-Forumlar

RSS Koordinatörlük-Forumlar

  • İBE not verilmesi yardım!
    Merhaba hocalarım.Birinci dönem işletmelerde beceri eğitimi notu ve ikinci dönem arasında ne fark var. Birinci dönem için öğrenci staj dosyasındaki temrinlerin aritmetik ortalamasını alıp bu orta...
  • Ücret Ödemeyen işletmeler
    İşletmelere gönderdiğimiz öğrencilerle yapılan sözleşme gereği ücret ödenmesi gerekirken ücret ödenmiyor.Bu durumda sözleşmeyi ücret ödenmeyecek şeklinde düzenleyebilir miyiz?.Elinizde ücret ödenme...
  • Mesleki acik ogretim lisesi koordinatorlugu aliniyor mu?
    Arkadaslar mesleki acik lisenin 10 saatlik koordinatorlugunu alabiliyor muyuz? Bazi arkadaslar haftaicinin koordinatorlugu ile birlikte yazilir diyorlar ve toplam ikisi birlikte ilcede enfazla 16, ...
  • acil cavap lütfen! Müdür yardımcısı görevlendirmesi
    Arkadaşlar şubatta atandım.teknik öğretmenim.okulda 4 teknik öğretmeniz.okul yeni ilk defa staj yapılacak.yazın staj için koordinatör öğretmen ,koordinatör müdür yardımcısı gerekiyor.iki öğretmen a...
  • İşletmelerde beceri eğitimi sınav değerlendirme yüzdeleri
    Hocalarım öncelikle merhaba.Yeni atandığım ve okulumda başka elektrik öğretmeni olmadığı için sizde yardım almak istiyorum.Lise son sınıflara beceri sınavı yapacağım haziranın 9'unda. Şimdi yazılı ...

RSS Elektrik Elektronik Teknolojisi-Forumlar