Site İçi Arama

Son Konu Bölüm Gönderen Okunma
araç teknolojisi 2014-2015 yıllık planı Motorlu Araçlar Teknolojisi / Eğitim Dökümanları karakus35 Gösterim:71
Yanıt:0
SOĞUTUCU VE KLİMALAR DERSİ YILLIK PLANI VARMI Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları Ahmed bilal Gösterim:52
Yanıt:0
Halk eğitim merkezlerinde kurs açmak Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları mobibir Gösterim:132
Yanıt:1
görüntü ve ses sistemleri dalı dersleri yıllık planlar Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları xoom Gösterim:8452
Yanıt:3
Görüntü ve ses sistemleri dalı işletmelerde beceri eğitimi dersi yıllık planı Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları ykoroglu60 Gösterim:23744
Yanıt:19
Bilişim Alanı Teknik ve Meslek Resim Kitabı Bilişim Teknolojileri Alanı / Eğitim Dökümanları hazalayd Gösterim:3709
Yanıt:6
Elektrik Bölümü (elektrik-elektronik teknolojisi alan) 2014-2015 YILLIK PLANLARI Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları ysn.gkgl Gösterim:2852
Yanıt:13
2011-2012 elektrik makinaları ve kontrol sistemleri dersi yıllık planı Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları KIYI Gösterim:10724
Yanıt:7
Koordinatörlük ücretlerinin hesaplanmasında hata mı var? İ.M.E - Staj - Koordinatörlük atila huseyin Gösterim:8607
Yanıt:18
Günlük planlar (Elektrik-Elektronik Teknolojisi) Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı / Eğitim Dökümanları xoom Gösterim:44332
Yanıt:35

Gönderen Konu: hijyen ve sanitasyon dersi kalfalık sınavı soru ve cevapları  (Okunma sayısı 23889 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

  • Bölüm Sorumlusu
  • *****
  • İleti: 27
  • PUANIM: +6/-0
    • Profili Görüntüle
1. Maitre d’Hotel’in kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat
B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon
C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak
D) Desenli açık renk takım elbise

2. Aşağıdakilerden hangisi smokinle birlikte kullanılmaz?
A) Silindir şapka      B) Siyah ceket
C) Siyah ayakkabı   D) Siyah çorap

3. Aşağıdakilerden hangisi Bayan Kabin Memuru’nun kıyafetidir?
A) Lacivert dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek ve ceket, fular, lacivert yarım topuklu deri ayakkabı.
B) Desenli açık renk etek, beyaz gömlek, ceket, fular.
C) Gri dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek, süveter veya hırka, fular.
D) Belli tip ve modelde üniforması yoktur. İşin çeşidine göre değişir.

4. Otobüs hosteslerinin üniforma renkleri belirlenirken ne dikkate alınır?
A) Genellikle şirketin kullandığırenkler esas alınır.
B) Mevsime göre seçim yapılır.
C) Sadece gri renk kullanılır.
D) Hostes istediği rengi seçebilir.

5. Aşçıkıyafeti nelerden oluşur?
A) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular
B) Ceket, pantolon, kep, fular, ayakkabı
C) Önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi
D) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi

6. İşkıyafeti giyerken aşağıdaki hususludan hangisine dikkat edilir?
A) Kıyafet temiz ve ütülü olmalı.
B) Kıyafet son moda olmalı.
C) Yırtık, sökük kıyafetler giyilmemeli.
D) Ayakkabılar daima boyalıolmalı.

7. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek-içecek hizmetleri personelinin dolabında işi gereği
bulundurmasıgereken araç-gereçlerden değildir?
A) Yedek iç çamaşırı, çorap ve ayakkabı
B) Kolonya, after shave, deodorant
C) Kitap, gazete, dergi
D) Saç tokası-bone-şapka

8. Aşağıdakilerden hangisi uçak hosteslerinin taşıması gereken dokümanlardan değildir?
A) 4011 Model B) Check Lıst (Uçak Kontrol Listesi)
C) Anons El Kitabı  D) Kabin Memuru El Kitabı

9) Toplu yaşanan yerlerde kullanılan sabun nasıl olmalıdır?
A) Granül sabun      B) Sıvı sabun
C) Kâğıt sabunu      D) Arap sabunu

10) Kepekli saçların yıkanmasında nelere dikkat edilmelidir?
A) Kullanılan şampuan ve suyun ısısına
B) Sıcak su ile yıkanmasına
C) Soğuk su ile yıkanmasına
D) Ilık su ile yıkanmasına

11) Şampuan ve sabun seçmede en az aranan özellik nedir?
A) Güzel kokulu olması,
B) Arındırıcı özelliğinin olması
C) Kullananda alerjik sorun yaratmaması
D) Fiyatının ucuz olması

12) Saç ve vücut havlularının en önemli özelliği nedir?
A) Ebatlarının büyük olması, B) Kolay yıkanabilir olması
C) Suyu iyi emmesi, yumuşak olması   D) Sert olması

13. Çalışma esnasında giyilecek ayakkabılar hangi özellikte olmalıdır?
A) Topuklu olmalıdır.
B) Terlik tipi (açık olmalıdır).
C) Ortopedik ve kaymaz tabanlı olmalıdır.
D) Görünüşü estetik (şık) olmalıdır.

14. Hangi durumlarda eldiven kullanmalıyız?
A) Duş yaparken
B) Kimyasal maddeler kullanırken
C) Krem sürerken
D) Ayağımızı yıkarken

15. Ayak tırnakları nasıl kesilmelidir?
A) Düz kesilmeli   B) Kenarları alınarak yuvarlatılmalı
C) Farketmez   D) Uçları sivri bırakılmalı

16. Ellerin temiz olması için kaç saniye süreyle yıkanmalı?
A) 10 saniye B) 15 saniye C) 3 saniye D) 25 saniye

17. Ayakların iyi yıkanması ve kurulanması sebep gereklidir?
A) Kokmaması için   B) Ayağın dinlenmesi için
C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için
D) Yukarıdakilerin hepsi

18. Ellerin ve bakımlı olması sebep gereklidir?
A) Tırnakların kırılmaması için
B) Eller iletişim de önemli olduğu için
C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için
D) Yaşlanmaması için

19) Dişler hangi sıklıkla fırçalanmalıdır?
A) Yemeklerden önce ve sonra
B) Sabah ve akşam yemekten sonra
C) Diş hekimine giderken
D) Yukarıdakilerin hepsi

20) Hangi durumlarda diş ipi veya arayüz fırçası kullanmalıyız?
A) Diş aralarındaki yiyecek artıklarının temizlenmesi için
B) Ağzımızda protez varsa
C) Doktor önerdiyse
D) Diş fırçası olmadığında

CEVAP ANAHTARI


 
1 C
2 A
3 A
4 A
5 D
6 B
7 C
8 A
9 B
10 D
11 D
12 C
13 D
14 B
15 A
16 B
17 C
18 B
19 B
20 D

  • aşçılık

  • Ziyaretçi
teşekürler.. çok işime yaradı..

Teknik Öğretmenler, Meslek Öğretmenleri, teknikogretmen.org

Google Reklamları






Paylaşmak güzeldir




  • ayse

  • Ziyaretçi
valah cok işime yaradı saogulun

Teknik Öğretmenler, Meslek Öğretmenleri, teknikogretmen.org



Aşağıdaki benzer konular da ilginizi çekebilir.

Lütfen sayfanın altlarına doğru listelenen başlıkları da inceleyiniz

Ya da yukarıdan site içi arama yapabilirsiniz






Bu konuyu / sayfayı paylaş

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Hızlı yanıt'ı kullanarak çabukça ileti gönderebilir, iletilerinizde gülümseme ve bbc kullanabilirsiniz.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.
Kullanıcı Adı: E-Posta:
Doğrulama:
Aşağıdaki kutucuğa Türkiye'nin başkentinin adını küçük harflerle yazınız.:

Konusuna Ait Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
7790 Gösterim
Son İleti 16 Şubat 2012, 13:48:24
Gönderen: AŞUR PEKGOZ
1 Yanıt
4085 Gösterim
Son İleti 09 Kasım 2009, 15:59:25
Gönderen: netman
0 Yanıt
24639 Gösterim
Son İleti 24 Haziran 2011, 20:40:15
Gönderen: e-mesem
0 Yanıt
18386 Gösterim
Son İleti 24 Haziran 2011, 20:45:00
Gönderen: e-mesem
1 Yanıt
27573 Gösterim
Son İleti 04 Temmuz 2013, 09:04:59
Gönderen: temö
0 Yanıt
7482 Gösterim
Son İleti 29 Aralık 2011, 20:46:56
Gönderen: teknikogretmen
0 Yanıt
20511 Gösterim
Son İleti 04 Şubat 2012, 16:45:11
Gönderen: e-mesem
0 Yanıt
11112 Gösterim
Son İleti 04 Şubat 2012, 16:47:39
Gönderen: e-mesem
0 Yanıt
5803 Gösterim
Son İleti 05 Kasım 2012, 19:30:12
Gönderen: artvinli08
1 Yanıt
1345 Gösterim
Son İleti 10 Nisan 2014, 21:06:42
Gönderen: teknikogretmen



Destekleyenler
Asp İndir

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal